maandag 19 september 2011

Begin van het schooljaar (2)

'Call back tomorrow, we might know more', 'After the weekend I'm sure I can give you an update on how things are with the waiting list', 'Good of you to stop by, but we really have no placements at the moment in the required age groups'. Kinderen laat aanmelden bij scholen is niet eenvoudig. Kastje... Muur... En hee, weer dat kastje! Dat waren dan nog de scholen die überhaupt onze aanmelding in overweging wilden nemen.

Maar vandaag: een doorbraak. J. kreeg een plek in de nursery van Jeddah Prep and Grammar School. Morgenochtend om 7.10 uur vertrekt de schoolbus vanaf de compound. Ze starten daar graag tijdig. Een aantal dagen geleden kregen de kinderen en ik er een rondleiding, samen met de andere 'nieuwkomers' in de nursery. Veel Arabische kinderen met ouders uit landen in en rond het schiereiland. Er was één ander blond kind, het dochtertje van een Canadese moeder en een Libische vader. De klaslokalen voor de peuters zagen er vriendelijk uit, de hoeveelheid ondersteunende staf is enorm en er zitten maar 16 kinderen in een groep.

Voor R. was er geen plek op deze school, op dit moment althans. Bij de immens populaire British International School krijgt ze zondag een assessment. Dan kijken ze of R. wel zal kunnen meekomen in Year 3, de klas die bij haar leeftijd past. De komende dagen dompelen we haar onder in het Engels. Vanmiddag zat ze een uur bij Zuidafrikaanse tutor L., die Engelse les geeft op een lokale school. L. woont hier op de compound en haar dochtertje zit op de Duitse internationale school. Met het Duits wil het niet zo vlotten en ook het andere huiswerk duurt eindeloos. Dus we maakten een deal: L. helpt R. met haar Engels en ik maak ondertussen huiswerk met haar dochter. De komende dagen neurie ik zachtjes het strijdlied van de tijgermoeder...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten