maandag 23 mei 2011

Wachtlijsten

In Jeddah zijn heel veel compounds, een soort ommuurde enclaves waar expats wonen. Binnen de compounds dragen bewoners ook buitenshuis geen abaya en kunnen ze min of meer doen en laten zoals ze dat in eigen land gewend waren. De populairste compounds hebben de omvang van een klein dorp en  een uitgebreid pakket aan faciliteiten: verschillende zwembaden, winkels, restaurants, fitness-ruimtes, tennisbanen en zelfs bowlingbanen. Ook organiseren de bewoners regelmatig activiteiten: feestjes, duikexcursies, woestijnexpedities etc. Kortom, alles wat een trailing spouse zich maar kan wensen, toch? Behalve dan die ellenlange wachtlijsten voor een plek hier.

Kleinere compounds zijn er natuurlijk ook, met misschien maar tien huizen en een zwembad - en waarschijnlijk kortere wachtlijsten. Ik verwacht dat mijn wereld in Jeddah zich dagelijks goeddeels zal uitstrekken tot de muren van zo'n dorpje-in-de-stad. Dan kan dat dorp maar beter zo groot mogelijk zijn, met de meeste kans op dagelijkse impulsen door leuke mensen en interessante activiteiten. Of dan tenminste de zekerheid van een wekelijkse French manicure op het terrein: zó onmisbaar!

Omdat de zomer er nu aan komt en de temperatuur (en het luchtvochtigheidspercentage) dagelijks stijgen, lijkt dit een natuurlijk vertrekmoment voor veel expats aan het eind van hun contractsperiode. Wanneer zij en masse hun villa's op die populaire compounds verlaten, kunnen wij daar intrekken. Tot dat moment geniet ik wat halfslachtig van ons eigen huis: zonder bowlingbaan, maar vooral: zonder T.

1 opmerking:

  1. Ik heb met veel plezier je gerichten gelezen, dat belooft wat als je daar straks zit! Ik ga je zeker volgen.... lfs Fre

    BeantwoordenVerwijderen